Recept met peervormige pompoen is een verrassend lekker recept door het gematigde zoet van de peervormige pompoen, de butternut squash, en de hartige smaak van de Parmezaanse kaas. Deze peervormige pompoen heeft een prachtige oranje kleur, heeft de allerlekkerste smaak en is het beste te bereiden. Door de vezels en de vitamines van de pompoen een gezond en laag calorieën recept.
Print het recept : recept-peervormige-pompoen
Recept met peervormige pompoen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rasp 75 gram parmezaanse kaas
- Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel
- Snij de pompoen in vieren en schil de pompoen
- Snij het prachtig oranje vruchtvlees in vierkante blokjes
- Bestrooi met zout en peper
- Roer er 4 eetlepels olijfolie door
- Doe in een ovenschaal en rooster 10 – 15 minuten in de oven
- Kook intussen de biologische schelpjes pasta gaar (per persoon 100 gram pasta).
- Giet de pasta af, doe terug in de pan
- Schep er de geroosterde pompoen doorheen met de helft van de parmezaanse kaas
- Strooi er op het bord nog wat parmezaanse kaas over