U bevindt zich hier: Home » hobby » Spinazie met geitenkaas is gezond recept

Spinazie met geitenkaas is gezond recept

Geschreven door Elenea
Spinazie met geitenkaas is gezond recept

Bron foto: lekkerensimpel.com

Spinazie met geitenkaas is gezond recept. Roergebakken spinazie met bacon en geitenkaas (4 personen), een heerlijk recept dat ik gekregen heb van hartvoorkoken.

Spinazie met geitenkaas is gezond recept.

Je hebt nodig:

1 kilo gewassen verse spinazie
1 ui en 1 teentje knoflook
geitenkaas (totaal ongeveer 300 gram)
100 gram bacon
zongedroogde tomaatjes
geroosterde pijnboompitten of croutons

Was en droog de spinazie.
Verwarm de olijfolie en bak de ui met knoflook glazig. Roerbak bij het mengsel de spinazie in ongeveer 8 minuten beetgaar. Breng het op smaak met zout en peper. Bak de plakjes bacon in een koekenpan. Verkruimel de geitenkaas en doe die er op het allerlaatste moment doorheen. Garneer met de gebakken bacon en zongedroogde tomaatjes/geroosterde pijnboompitten naar smaak. Smaakt zeer goed met zelfgemaakte aardappelpuree.

 

Is spinazie gezond? Het is een groene groente die gevuld is met vezels, vitaminen en mineralen. Spinazie past in een gezond dieet, want het is laag in calorieën! Spinazie kan je op verschillende manieren eten, namelijk: rauw, gekookt of gestoomd. Ook kun je het verwerken in een quiche, lekker roerbakken met olie en pasta of verwerk de rauwe spinazie in een salade.
Naast vitaminen bevat spinazie ook foliumzuur, kalium, magnesium en ijzer. Deze mineralen helpen voor een optimaal cardiovasculair systeem. Ook helpen ze voor het opbouwen van gezonde zenuwen en spieren.
Lees meer over spinazie: spinazie-is-een-superfood.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com