Gerelateerde artikelen

  • Recept sushi snel, makkelijk en gezellig Recept sushi snel, makkelijk en gezellig
  • Recept zomerse cocktail als dessert en als drink Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
  • Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten
  • Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel
  • Natvilten doe je met dit recept voor de sop Natvilten doe je met dit recept voor de sop
  • Wecken en conserveren tips en trucs Wecken en conserveren tips en trucs
hobby

Spinazie met geitenkaas is gezond recept

Spinazie met geitenkaas is gezond recept
Bron foto: lekkerensimpel.com

Spinazie met geitenkaas is gezond recept. Roergebakken spinazie met bacon en geitenkaas (4 personen), een heerlijk recept dat ik gekregen heb van hartvoorkoken.

Spinazie met geitenkaas is gezond recept.

Je hebt nodig:

1 kilo gewassen verse spinazie
1 ui en 1 teentje knoflook
geitenkaas (totaal ongeveer 300 gram)
100 gram bacon
zongedroogde tomaatjes
geroosterde pijnboompitten of croutons

Was en droog de spinazie.
Verwarm de olijfolie en bak de ui met knoflook glazig. Roerbak bij het mengsel de spinazie in ongeveer 8 minuten beetgaar. Breng het op smaak met zout en peper. Bak de plakjes bacon in een koekenpan. Verkruimel de geitenkaas en doe die er op het allerlaatste moment doorheen. Garneer met de gebakken bacon en zongedroogde tomaatjes/geroosterde pijnboompitten naar smaak. Smaakt zeer goed met zelfgemaakte aardappelpuree.

 

Is spinazie gezond? Het is een groene groente die gevuld is met vezels, vitaminen en mineralen. Spinazie past in een gezond dieet, want het is laag in calorieën! Spinazie kan je op verschillende manieren eten, namelijk: rauw, gekookt of gestoomd. Ook kun je het verwerken in een quiche, lekker roerbakken met olie en pasta of verwerk de rauwe spinazie in een salade.
Naast vitaminen bevat spinazie ook foliumzuur, kalium, magnesium en ijzer. Deze mineralen helpen voor een optimaal cardiovasculair systeem. Ook helpen ze voor het opbouwen van gezonde zenuwen en spieren.
Lees meer over spinazie: spinazie-is-een-superfood.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?