Gerelateerde artikelen

  • Warme rode wijn met kruiden recept Warme rode wijn met kruiden recept
  • Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis
  • Receptenboek maken als Sinterklaas surprise Receptenboek maken als Sinterklaas surprise
  • Recept sushi snel, makkelijk en gezellig Recept sushi snel, makkelijk en gezellig
  • Recept zomerse cocktail als dessert en als drink Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
  • Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten
moeders

Recepten met grapefruit gezond en lekker

Recepten met grapefruit gezond en lekkerRecepten met grapefruit gezond en lekker. Florida grapefruits groeien in het zonnige klimaat van de Sunshine State, waardoor zij zoeter zijn, meer vruchtvlees bevatten en simpelweg lekkerder zijn dan andere grapefruits.

Recepten met grapefruit gezond en lekker

De Rolls Royce van de grapefruit is niet alleen heel lekker, maar ook een ware vitaminebom: een halve grapefruit bevat al genoeg vitamine C om meteen te voorzien in de dagelijkse behoefte. Ook bevat Florida grapefruit veel ijzer en antioxidanten. Tijd dus om jezelf te trakteren op de zomer met zoet-fris en verkoelend Florida grapefruit sorbet.
Zorg dat je er snel bij bent, de Florida grapefruits zijn nog verkrijgbaar tot mei.

ReceptĀ Florida grapefruit, limoen en munt sorbet

Voor 6 porties heb je nodig:

  • Sap van 5 Florida grapefruits, inclusief zest (geraspte schil van een citrusvrucht) van 2 Florida grapefruits
  • Sap en zest (geraspte schil van een citrusvrucht) van 2 limoenen
  • 200 gram suiker
  • 1 bosje fijngehakte munt en takjes voor de garnering

Bereiding

Schep de suiker samen met 275ml water in een pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen. Draai het vuur na ongeveer 5 minuten uit en zet het suikerwater apart om af te koelen. Als het geheel is afgekoeld, meng het dan met het sap en zest van de Florida grapefruits en limoenen in een kom. Voeg ook de gehakte munt toe en roer het geheel goed door elkaar.

Schenk het mengsel nu in een diepvries-bestendige bak of schaal en meng nog eens goed door. Dek het af en zet het 2 uur lang in het vriesvak. Haal het tussentijds 3 tot 4 keer tevoorschijn en roer het goed door (vergeet niet alvast eens te proeven van de zelfgemaakte sorbet). Na ongeveer 2 uur is de Florida grapefruit, limoen en munt sorbet klaar en kan het geserveerd worden. Doe dat in mooie, witte schaaltjes om de vrolijke kleur goed te laten zien en garneer met verse takjes munt.

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?