Recept bramenjam voor twee potten. Voor twee potten van ± 300 gram jam. Je doet 500 gram bramen, eventueel 1 steranijs en 500 gram geleisuiker in een roestvrijstalen pan.
Je brengt het aan de kook en je voegt het sap van 1 citroen toe en laat het ± 6 – 10 minuten doorkoken tot de juiste dikte.
Recept bramenjam voor twee potten
Af en toe roeren.
Giet de hete jam in de schoongekookte potten en sluit deze goed af.
Zet de potten 15 minuten omgekeerd op een keukendoek.
De jampotten zijn ongeopend bijna een jaar houdbaar.
TIP 1: Om te kijken of de jam dik genoeg is ingekookt, doe je een druppeltje jam op een koud bord. Als het nauwelijks uitloopt is de jam op juiste dikte.
TIP 2: Heb je liever meer fruit dan suiker, koop dan Geleisuiker Speciaal en gebruik daarvan de verhouding 250 gram geleisuiker-speciaal op 500 gram bramen
1 reactie
Ik heb een grote bramenstruik en pluk iedere dag wat er rijp is. Als ik het invries moet ik ze dan voor het koken eerst laten ontdooien ?