U bevindt zich hier: Home » educatief » Zaden ontkiemen in eierdopjes en eierdoos

Zaden ontkiemen in eierdopjes en eierdoos

Geschreven door Elenea

Zaden ontkiemen in eierdopjes en eierdoos. Om aan de eierdopjes te komen, bak je eerst wat eieren. Je bewaart de eierdoppen om zaadjes in te ontkiemen. Maak de eierdoppen schoon. Doe er een beetje zaai-potgrond in.

Zaden ontkiemen in eierdopjes en eierdoos

Ben je graag aan het tuinieren, dan is er niets mooier dan de eerste groene sprietjes te zien die tevoorschijn komen als je zaadjes hebt geplant. Om zaadjes te laten ontkiemen moeten ze de juiste soort grond hebben en voldoende zon of schaduw. Dus niet te warm of te koud. Lees hier hoe je zaadjes de juiste verzorging geeft zodat ze goed kunnen ontkiemen en groeien.

Zet de met grond gevulde eierdoppen in de eierdoos. Duw de zaadjes in de aarde en hou de aarde vochtig op een lichte plaats en geef regelmatig water. Gebruik zaden van groenten of kruiden, want als die groter zijn kunnen ze naar buiten. Graaf de eierdop gewoon mee in de buitengrond. De schaal is rijk aan mineralen die waardevol zijn voor de groei van de plantjes. 

TIP:schrijf met een potlood op het eierdopje wat erin zit.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com