U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Kerststal haken voor onder de kerstboom

Kerststal haken voor onder de kerstboom

Geschreven door ellenhobby

Kerststal haken voor onder de kerstboomKerststal haken voor onder de kerstboom. Met geduld en handigheid kan je Maria-met-kind, Jozef en drie engelen haken. Onderin de gehaakte kerststal figuurtjes doe je een schoongemaakt plastic jam of pindakaas dekseltje, zodat ze beter kunnen blijven staan.

Kerststal haken voor onder de kerstboom

Plastic deksteltjes, want dan kan je de figuurtjes ook wassen…..

Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus. De traditie is dat Jezus in een stal geboren werd ineen kribbe (voederbak). Naast Jezus, Maria en Jozef zijn nog andere figuren aanwezig. Dieren, zoals  een os en een ezel, herders met een paar schapen en natuurlijk de drie wijzen uit het oosten. Een kerststal is vooral in katholieke gezinnen rond Kerstmis onder de kerstboom te vinden, maar tegenwoordig doen veel mensen, die niet katholiek zijn, mee aan deze traditie .

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com