Recept kip uit de oven met ketjap en honing. De allerlekkerste kip uit de oven. En het is nog écht waar ook ! Maak er het heerlijke bijgerecht bij.
Recept kip uit de oven met ketjap en honing
Benodigdheden
1 scharrelkip, 2,5 dl bouillon, 2 dl ketjap, 1 dl honing
- Verwarm de oven voor op 120 graden
- Leg de kip 2 minuten in een pan met ruim kokend water, zodat de huid strak om het vlees trekt
- Leg daarna de kip in een ovenschaal
- Doe de bouillon in een steelpan en laat bijna helemaal inkoken
- Voeg dan de honing en de ketjap toe en meng tot een stroperige massa
- Giet dit over de kip en smeer de kip er goed mee in
- Laat de kip (op 120 graden) in de oven 1,5 – 2 uur garen en om de 25 minuten even insmeren met het ketjapmengsel.
Bijgerecht
Nodig:
Klontje roomboter, fijngesneden peterselie, gesneden kastanje champignons, 3 uien, 1 winterwortel en 1 prei (grof gesneden) en 1 flinke teen knoflook. Eventueel een ietsiepietsie suiker.
- Bak de ui 3 minuten in olijfolie en voeg de knoflook toe
- Voeg de champignons toe en 2 minuten later de wortel en prei (evt. suiker)
- Laat goed garen en als laatste een klontje roomboter er in
- Strooi er verse peterselie over