U bevindt zich hier: Home » hobby » Creatief onderbewustzijn geeft ruimte

Creatief onderbewustzijn geeft ruimte

Geschreven door ellenhobby

Creatief onderbewustzijn geeft ruimte. Soms merk je dat er, om wat voor reden dan ook, een impasse in je creativiteit is ontstaan. Inmiddels weet je ook, dat als je eenmaal weer begint, de creativiteit niet te stoppen is.
Creativiteit is voor iedereen!

Creatief onderbewustzijn geeft ruimte

Niet alleen voor mensen die de gave hebben om ‘mooi’ te schilderen of te boetseren, maar echt voor iedereen, gewoon om lekker met je handen bezig te zijn en om te ontspannen.
Creativiteit zit ook in je hoofd. Het gaat vooral om jouw scheppende vermogen, op wat voor wijze dan ook!
Creativiteit kan gestimuleerd worden door een enorm verlangen naar een doel of juist door het  hebben van een probleem. Je creatieve kant van je brein wil steeds uitgedaagd worden, vandaar dat er prikkels nodig zijn. En hiervoor heb je nodig dat je duidelijk bent over je doel, maar laat de weg ernaar toe vooral vrij.
Hoe duidelijker je doel hoe gemakkelijker jouw creatieve uiting zijn weg vindt. Hou het niet tegen. Hoe vaak zeg je niet `´dat kan ik niet´, of ´heeft toch geen zin´, tsja, dan houdt het op hè.

Als je een lastig probleem hebt dan is het goed te kijken naar de oplossingen, in het logische, verklaarbare of juist het praktische. Net als doelen is het belangrijk dat je het probleem duidelijk beschrijft, of evt. opdeelt als het te groots aanvoelt. En begin met de belangrijkste delen, omdat deze vaak al de oplossing voor het vervolg omvatten.

Creatieve mensen hebben vertrouwen in een oplossing die plotseling in hen opkomt. Uit onderzoek is gebleken dat als je jezelf duidelijke open vragen stelt voor het slapen gaan, dat het creatieve onderbewustzijn gedurende de nacht gaat werken aan een oplossing. En weet je de volgende ochtend ineens wat te doen. Probeer het eens uit??!!
In het kader van dit thema kan je een workshop volgen bij mandalatekenen.info

Juist voor diegenen die het hardst roepen ik ben niet creatief of ik kan niet tekenen/schilderen. Vind de kunstenaar in jezelf, en hiervoor hoef je dus niets te kunnen, maar maak je ontzettend mooie werken vanuit verschillende simpele technieken denk aan stift met ecoline, acrylverf op doek, werken met glimfoam, etc. etc. Doe je mee??

Zelf ga ik creatief aan de slag, bedenk welke materiaal ik wil gebruiken, een thema of gewoon werken met kleuren. En dan gewoon beginnen. Maak er net zoveel als je zelf wil. Hou het klein. Hieronder enkele voorbeelden van mij:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com