Recept bleekselderij salade is heerlijk en gezond. Ik maak deze bleekselderijsalade vaak op zonnige zomerdagen, maar ook in de winter smaakt de selderijsalade lekker en is een welkome afwisseling voor stevige winterkost. De bleekselderij salade is makkelijk en snel te maken, smaakt fris en vult de maag meer dan voldoende. Ook nog eens goed voor de lijn.
Recept bleekselderij salade is heerlijk en gezond
Benodigdheden
- 1 stronk bleekselderij (wassen en in kleine schijfjes snijden)
- 2 zoetzure appels ( schillen en in kleine blokjes snijden en direct in citroensap roeren)
- 150 – 200 gram Leidse kaas ( in blokjes snijden)
- een handje vol rozijnen met of zonder cranberries
- eventueel een handje vol walnoten of pecan noten
- citroensap
- yogonaise
- yoghurt
- peper en zout
Saus
Meng een flinke scheut yogonaise met net zoveel yoghurt, doe er een
beetje peper en zout in en eventueel een klein scheutje citroensap. Roeren.
Doe alle ingrediënten door elkaar in een grote kom en meng voorzichtig met de saus.
Smakelijk eten!
TIP : je kan er ook nog stukjes sinaasappel (mandarijn) en schijfjes banaan in doen