Peultjes bereiden drie tips. De lekkerste peultjes koop je in de zomer. Je kan ze eten als bijgerecht, in een salade of als borrelhapje. Heb je een moestuin, dan eet je in een korte periode vaker peultjes, vers uit de moestuin. Lekkerder is er niet.
Peultjes bereiden drie tips
- als bijgerecht
In 8 min kook je 300 gr peultjes in water met wat zout. Je doet er 1 ontvelde en in stukjes gesneden vleestomaat in en een klontje kruidenboter en laat alles goed warm worden. - in een salade
in de magnetron kook je 300 gr peultjes met 3 el water gedurende 3 1/2 min op 700/750 watt. Schep de peultjes met 3 el olijfolie en 50gr geraspte Parmezaanse kaas door 200 gram koude gekookte rijst. Bestrooi met peter en geroosterde pijnboompitjes - of als borrelhapje
100 gram peultjes kook je 3 á 4 min in ruim kokend water met wat zout en je spoelt ze af onder stromend water. Maak één kant open en vul ze met losgeroerde gorgonzola kaas of andere zachte roomkaas