Recepten hand ijsjes en ijs in grote bak. Een zomerse verfrissing zijn ijsjes vanuit de hand eten en ijs uit een grote bak. Hieronder vind je drie recepten voor handijsjes en drie recepten voor een grote bak ijs.
Recepten hand ijsjes en ijs in grote bak
IJsjes vanuit de hand
1. Fruitige waterijsjes:
-Benodigdheden:
– Vers fruit (aardbeien, kiwi’s, bosbessen, perziken, enz.)
– IJslollyvormpjes
– Saptrekker
– Water
– Honing (optioneel)
Stappen:
1. Snijd het fruit in kleine stukjes.
2. Vul de ijslollyvormpjes met de stukjes fruit.
3. Meng water en eventueel honing voor een zoetere smaak.
4. Giet het water over het fruit in de vormpjes.
5. Steek de ijslollystokjes erin en zet ze minstens 4 uur in de vriezer.
6. Haal ze eruit en geniet van deze verfrissende fruitige traktatie!
2. Chocolade-ijsjes met pindakaasvulling:
Benodigdheden:
– Chocoladeschilfers of chocoladestukjes
– Pindakaas
– IJslollyvormpjes
– IJslollystokjes
Stappen:
1. Smelt de chocolade au bain-marie.
2. Giet een beetje gesmolten chocolade in elk ijslollyvormpje, draai het zodat de hele binnenkant bedekt is.
3. Laat de chocolade een beetje uitharden en voeg dan een kleine hoeveelheid pindakaas toe in het midden van elk vormpje.
4. Vul de rest van de vormpjes met de gesmolten chocolade.
5. Steek de ijslollystokjes erin en zet ze minstens 4 uur in de vriezer.
6. Haal ze eruit en geniet van de heerlijke combinatie van chocolade en pindakaas!
3. Mango-Limoen sorbetijsjes:
Benodigdheden:
– Verse mango’s
– Limoensap
– Kokosmelk
– IJslollyvormpjes
Stappen:
1. Schil en snijd de mango’s in stukjes.
2. Doe de mango’s, limoensap en kokosmelk in een blender en mix tot een glad mengsel.
3. Giet het mengsel in de ijslollyvormpjes.
4. Steek de ijslollystokjes erin en zet ze minstens 4 uur in de vriezer.
5. Haal ze eruit en proef de tropische verfrissing van deze heerlijke sorbetijsjes!
IJs in een grote bak
1. Vanille roomijs:
Benodigdheden:
– Volle melk
– Room
– Vanille-extract
– Suiker
– IJsmachine
Stappen:
1. Meng de melk, room, vanille-extract en suiker in een kom tot de suiker is opgelost.
2. Giet het mengsel in de ijsemmer van de ijsmachine.
3. Laat de ijsmachine draaien volgens de instructies van de fabrikant, meestal duurt het ongeveer 25-30 minuten.
4. Zodra het ijs de gewenste consistentie heeft bereikt, overbrengen naar een vriezer bestendige bak en minstens 2 uur laten bevriezen voor een stevigere textuur.
5. Serveer en geniet van heerlijk romig vanille-ijs!
2. Aardbeien-yoghurtijs:
Benodigdheden:
– Verse aardbeien
– Griekse yoghurt
– Honing
– Citroensap
– IJsmachine
Stappen:
1. Pureer de aardbeien in een blender tot een glad mengsel.
2. Meng de aardbeienpuree met Griekse yoghurt, honing en een scheutje citroensap.
3. Giet het mengsel in de ijsemmer van de ijsmachine.
4. Laat de ijsmachine draaien volgens de instructies van de fabrikant, meestal duurt het ongeveer 20-25 minuten.
5. Overbrengen naar een vriezer bestendige bak en minstens 2 uur laten bevriezen voor serveren.
6. Schep het ijs in kommen en geniet van de frisse smaak van aardbeien-yoghurtijs!
3. Koffie-Amaretto ijs:
Benodigdheden:
– Sterke koffie, afgekoeld
– Slagroom
– Amaretto likeur
– Suiker
– IJsmachine
Stappen:
1. Meng de afgekoelde koffie, slagroom, amaretto en suiker in een kom tot de suiker is opgelost.
2. Giet het mengsel in de ijsemmer van de ijsmachine.
3. Laat de ijsmachine draaien volgens de instructies van de fabrikant, meestal duurt het ongeveer 25-30 minuten.
4. Zodra het ijs de gewenste consistentie heeft bereikt, overbrengen naar een vriezer bestendige bak en minstens 2 uur laten bevriezen voor serveren.
5. Schep het ijs in kommen en geniet van de heerlijke smaak van koffie-amaretto ijs!
Met deze recepten kun je jezelf en anderen verfrissen met heerlijke zelfgemaakte ijsjes, perfect voor warme zomerdagen!