Wilde je altijd al zelf een mooie taart maken zonder al te duur uit te zijn bij de bakker? Nou dat kan en het is makkelijker dan je denkt! Kijk eens op taarten.net, daar kan je je opgeven voor een workshop om vervolgens thuis zelf aan de slag te gaan. De simpel te maken cake wordt voor je gemaakt.
Taart decoreren met fondant
Je begint met het snijden van de basis caketaart in drie lagen en de lagen vul je met banketbakkersroom en jam. Daarna smeer je de taart in met een heerlijke botercreme. Vervolgens bekleed je de taart met fondant en door middel van een puzzelplaatje leer je op een simpele manier een mooi perfect plaatje te maken voor op jouw taart. Aan het einde van de workshop sta je verstelt van je eigen kunsten en ga je met een heerlijke taart naar huis!
Recept beschuitdeeg, de basis voor een luchtige cake taart
Ingrediënten:
4 eieren
160 gr suiker
2 gr zout
120 gr bloem
40 gr maïzena
taartvorm Ø 22 cm
Bereiding:
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Met de mixer de eieren met de suiker kloppen tot een lichtgele luchtige massa. Zout met bloem en maïzena zeven en luchtig door het eimengsel scheppen met een lepel (beslist niet met de mixer !).
Bak de taart ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
Af laten koelen en dan in het gewenste aantal lagen snijden en versieren naar keuze.
Recept banketbakkersroom
Ingrediënten
3 dl. melk, 50 gr suiker, 2 afgestreken eetl. maizena, 10 gr boter,
3 eidooiers, enkele druppels vanille essence.
Bereidingswijze
- Doe de melk samen met de vanille in een pan breng dit aan de kook en laat de vanille in de melk trekken.
- Klop de eidooiers, suiker en maizena samen tot een dik en romig mengsel.
- Giet de melk bij het eiermengsel.
- Maak de pan schoon en doe het mengsel erin.
- Roer het stevig op het vuur tot het dik wordt, doe het over in een schaal en klop de boter er door.
- Laat het afkoelen en bedek het met folie, tot gebruik.
- Banketbakkersroom kan met een likeur op smaak gebracht worden of luchtig gemaakt worden met stijfgeklopte slagroom.
Recept botercreme
Ingredienten
125 gr boter, 2 eetl. melk en 250 gr poedersuiker (door de zeef strooien)
Werkwijze
De boter (op kamertemperatuur) met de mixer mixen tot het bijna wit is. Voeg de helft van de poedersuiker toe en daarna voorzichtig de melk en voeg dan de rest van de poedersuiker toe. De creme moet luchtig en smeerbaar zijn.
Je kan er nog een smaakje aan toevoegen, bijvoorbeeld cacao (2 flinke eetlepels), of een beetje hazelnootpasta, fijngemalen koffiepoeder, of een aroma.
1 reactie
http://www.gielthijssen.nl is een website met recepten voor het bakken of bereiden van taart & taart bestellen. De website is interactief opgezet om een zo divers mogelijk aanbod taartrecepten te bieden. Er is een indeling gemaakt in 6 verschillende taart-categorieën om de zoekstructuur zo simpel mogelijk te houden. Bovendien heeft de website een functie om direct jouw recept te zoeken. Zoek je dus een recept of een bepaalde taart die je wil bakken of bestellen? Neem een kijkje op http://www.gielthijssen.nl!