U bevindt zich hier: Home » eropuit » Open Havendag in Scheveningen

Open Havendag in Scheveningen

Geschreven door Elenea

Begin oktober, tijdens de Open Havendag in Scheveningen is er gelegenheid om verschillende schepen te betreden, die soms speciaal voor deze dag in de haven liggen aangemeerd. Zo is het mogelijk om een stukje mee te zeilen met Zeezeilschool Scheveningen, aan boord te gaan van een baggerschip van De Boer en zal er op de Scheveningse reddingsboot van de KNRM aan boord uitleg worden gegeven over het schip, de apparatuur en de manier waarop er met het schip gewerkt wordt. U kunt een rondvaart maken met het dienstvaartuig ‘Sceavian’ maar ook prachtige zeilschepen zullen hun loopplank uitleggen, waaronder TallShip Minerva en De Eendracht. Deze laatste vaart zelfs aan het einde van de dag uit naar zee. U bent van harte welkom om mee te varen en tegelijkertijd te genieten van de traditionele Captainsdinner.

In de haven van het Nautisch Centrum wordt een zeilbotenrace gehouden met op afstand bestuurbare zeilboten.Bezoekers (kinderen en grote kinderen) kunnen met 1 van de 15 op afstand bestuurbare zeilboten (zonder motor en dus puur op de wind!) zelf proberen te varen en te ervaren hoe het is om wedstrijden te zeilen.

In samenwerking met ART&JAZZ zullen diverse kunstenaars in de haven van Scheveningen hun atelier openstellen, workshops organiseren en lezingen houden over hun eigen werk. Bezoekers kunnen actief deelnemen aan diverse kunstdisciplines zoals beeldhouwen, schilderen, boetseren, e.d. Voor kinderen worden speciale workshops georganiseerd. Ter afsluiting zal er om 16.30 uur een kunstveiling plaatsvinden in Loods3.

Bij de horeca, de vishandel, constructiebedrijven, rederijen en watersport winkels staan de deuren tijdens de Open Haven Dag open. De deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan een vlag met het logo van de Open Haven Dag. Bij deze bedrijven bent u van harte welkom om eens binnen te wandelen.

Parkeren is deze dag gratis op het parkeerterrein bij het Norfolkterrein. De boulevardtrein rijdt deze dag speciaal door de haven om u van en naar het Nautisch Centrum, de eerste en de tweede haven te brengen.
Meer informatie over de activiteiten tijdens de Open Haven Dag kunt u vinden op de website

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VCE07BF_F0A[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com