U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Donor moedermelk via moedermelknetwerk

Donor moedermelk via moedermelknetwerk

Geschreven door Elenea
BRON: moedermelknetwerk.nl

BRON: moedermelknetwerk.nl

Donor moedermelk is gekolfde melk van een andere moeder. Als de baby niet aan de borst van de eigen moeder gevoed kan worden, kan donormelk als babyvoeding een mogelijkheid zijn.

Donor moedermelk via moedermelknetwerk

Het moedermelknetwerk brengt vraagmoeder en donor- moeder bij elkaar. Deze zullen met elkaar gematcht worden op regionaal niveau. Vroeger bestonden er moedermelkbanken. Deze zijn in Nederland opgeheven. Daarom is er een netwerk opgericht van moeders die graag voor je willen kolven en zo tijdelijk een uitkomst bieden.

Omdat men via moedermelk bepaalde ziekten op de baby kan overbrengen ontvangt de  donormoeder een anamnese en is het noodzakelijk dat de donormoeder een bloedonderzoek ondergaat. De ontvangende partij regelt het transport van de moedermelk alsook de bewaarmaterialen. Beide partijen ontvangen een protocol omtrent hoe de melk te behandelen.

 

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

joekie juni 23, 2005 - 10:22 am

mm, in het ziekenhuis heb ik ook een keer gevraagd waarom er niet zoiets als een modermelkbank bestond, en de artsen konden me toen vertellen dat moedermelk zeer persoonlijk is en zich steeds aanpast aan de groeifase waarin de baby zich bevindt, en dat je dus een baby van 3 maanden niet zomaar de melk van een baby van zes maanden kunt geven…

Reageer
Iris juli 14, 2005 - 10:42 pm

Het is altijd nog beter op het kind afgesteld dan koemelk, het is waar dat de melk zich aanpast aan de leeftijd en omgeving van het kind (als de moeder in contact komt met een virus maakt ze antistoffen aan voor haar kindje),en wat we eten komt ook in de melk maar mensenmelk is gemaakt voor mensengroei en koeienmelk voor koeiengroei, gemaakt van heerlijke groene klavers en gras…..

Ik vind het dus een heel goed initiatief, we zijn in nederland een beetje ‘eng’van dingen die heel gewoon zouden moeten zijn!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com