U bevindt zich hier: Home » eropuit » Weekend of midweek naar Keulen

Weekend of midweek naar Keulen

Geschreven door Elenea

KeulenWeekend of midweek weg is een prima uitje om de dagelijkse beslommeringen even te doorbreken. Keulen is daarvoor uitermate geschikt. Het is de oudste stad van Duitsland. Door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het grootste gedeelte van de oude stad Keulen verwoest. Een aantal huizen heeft de oorlog onbeschadigd doorstaan en andere huizen zijn heropgebouwd. De omgeving van de Dom, het Stadhuis en de Sankt-Martinkirche is een voetgangerszone waar je heerlijk kan slenteren en winkelen bij chique boetieks en designershops tot winkels met tweedehands artikelen en grootwarenhuizen, horeca en terrassen.

Weekend of midweek naar Keulen

In Keulen vind je o.a. biertuinen, een museum waar de volledige collectie bestaat uit chocolade en natuurlijk de Keulse Dom (kathedraal) die overal bovenuit steekt en de befaamde winkel van Glockengasse 4711 waar continue de geneeskrachtig werkende eau de cologne 4711 wordt geproduceerd.
Maak je keuze uit meer dan 150 hotel aanbiedingen in Keulen.keulse delicatesse bij keuls biertje

  • Vergeet niet een glas “Kölsch” (het lichte Keulse biertje) te drinken met de typisch Keulse snack met de misleidende naam “Halbe Hahn”, een stuk (rogge)brood met belegen (oude) kaas, ui en mosterd.
  • Wandel door de “Rheingarten”, de plantsoenen langs de Rijnoever en ook aan de andere oever van de Rijn in “Südstadt” of in “Deutz”, is het de moeite waard.
  • Maak je keuze uit al deze musea in Keulen

Om even de sfeer te proeven, klik je op het Keulse fotoboek.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com