U bevindt zich hier: Home » eropuit » Lammetjesdag is schaapjes kijken

Lammetjesdag is schaapjes kijken

Geschreven door Elenea
lammetjesdag

animalbaby.top

Lammetjesdag is voor liefhebbers van lammetjes en schapen. Zijn ze niet schattig?? Vanaf half maart is het weer zover! Lammetjes in de wei is voor veel mensen een teken dat de lente is begonnen. Meestal wordt de ooi in november gedekt en worden ongeveer 150 dagen later, dus in april, de lammetjes geboren.

Lammetjesdag is schaapjes kijken

Een zuiglam is een lammetje dat nog bij zijn moeder drinkt. Een mannetjes lam is veel steviger en dikker dan een vrouwtjes lam, die vaak wat teerder, soepeler en lichter gebouwd is. Soms worden de lammetjes bijgevoed met de fles of met de lambar. Dat is een soort emmer met spenen eraan. Lammetjes blijven heel lang dartel en springerig.
Door heel Nederland zijn lammetjesdagen te vinden, dus er is er altijd wel een bij jou in de buurt.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com