Gerelateerde artikelen

  • Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten
  • Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel
  • Natvilten doe je met dit recept voor de sop Natvilten doe je met dit recept voor de sop
  • Wecken en conserveren tips en trucs Wecken en conserveren tips en trucs
  • Recept appelstroop maken met rijpe appels Recept appelstroop maken met rijpe appels
  • Recepten met grapefruit gezond en lekker Recepten met grapefruit gezond en lekker
hobby

Socca chips en socca met uien recept

Socca chips en socca met uien receptSocca chips en socca met uien recept voor het maken van een Franse pizza uit Nice. Socca is een specialiteit uit Nice. Met kikkererwtenmeel en wat kruiden en water maak je deze gezonde hartige chips en uienpizza.

Socca chips en socca met uien recept

Benodigdheden voor de socca chips

  • 150gr kikkererwtenmeel
  • 325ml water
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie en nog 1 of 2 eetlepels olijfolie om de bakplaat of bakpapier mee in te vetten
  1. Maak het deeg door het water, het zout en het meel te mengen tot een vloeibaar geheel zonder klontjes. en laat 2 tot 3 uur of meer rusten.
  2. Verwarm de over op 230 – 250 graden
  3. Wrijf de bakplaat of het bakpapier in met de olijfolie
  4. Strooi hierop zeezout voor een zoute socca chips OF
    strooi er kruiden op b.v. rozemarijn of thijm …… voor een kruidige socca chips
  5. Giet voorzichtig een dun laagje deeg over de olie met zout of met kruiden
  6. Bak de socca chips in 10 – 15 minuten knapperig en lichtbruin.
  7. Laat goed koelen en drogen ……. heerlijk bij een heerlijk glas wijn.

Recept socca uit Nice met uien

Extra benodigdheden : van 2 rode (of witte) uien uienringen snijden, 1 knoflookteentje fijnsnijden, thijm of rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie en enkele kleine zwarte olijven in vieren snijden.

  1. Maak het deeg door het water, het zout en het meel te mengen tot een vloeibaar geheel zonder klontjes. en laat 2 tot 3 uur of meer rusten.
  2. Verwarm de over op 230 – 250 graden
  3. Voor het uienmengsel
    – fruit je de uienringen en knoflook op laag vuur tot het zacht is
    – en aan het eind strooi je er tijm of rozemarijn over en zout en peper
  4. Roer het vloeibare deeg nog een keer goed door
  5. Wrijf de bakplaat of het bakpapier in met de olijfolie
  6. Giet voorzichtig het deeg er op
  7. Verdeel het uienmengsel er over en eventueel de olijfstukjes
  8. Bak de uiensocca uit Nice in 15 minuten goudbruin en knapper
  9. Lekker met een frisse salade en/of bij een goed glas wijn.

 

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?