Recept venkel in tomatensaus en gratineren. Heerlijk met ciabatta brood, een glas witte wijn en snel klaar te maken. De benodigdheden zijn voor twee personen: 1 el olijfolie, 1 fijngesneden ui, 1 teentje knoflook, 1 tl oregano, 1 dl witte droge wijn, 1 pak gezeefde tomaten, verse basilicum, 4 rijpe tomaten (ontveld en in stukken), 4 venkels in plakken snijden, 100-150 gram geraspte parmezaanse kaas.
Recept venkel in tomatensaus en gratineren
PRINT HET RECEPT: recept venkel in tomatensaus gratineren
- Bak 3 minuten zachtjes in de olie de ui, knoflook en oregano
- Voeg de wijn toe en laat geheel verdampen
- Voeg de gezeefde tomaten toe, zout en peper en wat vers gesneden basilicum
- Als de saus dik is, haal je de pan van het vuur en roer je er de in stukken gesneden tomaat in
- Verwarm de over voor op 200 graden
- Kook de venkel gedurende 10 minuten, afgieten en goed laten uitlekken
- Doe eerst wat saus in een ovenschaal, dan wat venkel, en dan wat parmezaanse kaas en herhaal dit tot alles in de schaal verdeeld is, eindig dus met de kaas.
- Bak het geheel 25 minuten iets onder het midden in de oven
- Garneer met verse basilicum