U bevindt zich hier: Home » hobby » Recept venkel in tomatensaus en gratineren

Recept venkel in tomatensaus en gratineren

Geschreven door Elenea

Recept venkel in tomatensaus en gratineren. Heerlijk met ciabatta brood, een glas witte wijn en snel klaar te maken. De benodigdheden zijn voor twee personen: 1 el olijfolie, 1 fijngesneden ui, 1 teentje knoflook, 1 tl oregano, 1 dl witte droge wijn, 1 pak gezeefde tomaten, verse basilicum, 4 rijpe tomaten (ontveld en in stukken), 4 venkels in plakken snijden, 100-150 gram geraspte parmezaanse kaas.

Recept venkel in tomatensaus en gratineren

PRINT HET RECEPT: recept venkel in tomatensaus gratineren

  1. Bak 3 minuten zachtjes in de olie de ui, knoflook en oregano
  2. Voeg de wijn toe en laat geheel verdampen
  3. Voeg de gezeefde tomaten toe, zout en peper en wat vers gesneden basilicum
  4. Als de saus dik is, haal je de pan van het vuur en roer je er de in stukken gesneden tomaat in
  5. Verwarm de over voor op 200 graden
  6. Kook de venkel gedurende 10 minuten, afgieten en goed laten uitlekken
  7. Doe eerst wat saus in een ovenschaal, dan wat venkel, en dan wat parmezaanse kaas en herhaal dit tot alles in de schaal verdeeld is, eindig dus met de kaas.
  8. Bak het geheel 25 minuten iets onder het midden in de oven
  9. Garneer met verse basilicum

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?