Eetbare bloemen decoreren diner en kruidentuin. In het tijdschrift Fresh las ik uitgebreide informatie over o.a. de kruidentuin. Met veel enthousiasme wordt er verteld over de inspirerende samenwerking tussen koks en de kruidentuin eigenaars.
Eetbare bloemen decoreren diner en kruidentuin
Kruidenweetjes zijn o.a. dat diverse kruiden ook gebruikt kunnen worden als haagjes in een moestuin.
Alle eetbare bloemen worden hier met naam en toenaam genoemd. Je kunt ze, mits onbespoten natuurlijk, verwerken in salades, desserts, kruidenboter, kwark-, vis-, vlees- en aardappelgerechten. Een leuke TIP is om de blauwe korenbloem helemaal uit te pluizen en er gebak, toetje of ontbijtbordje mee te versieren.
De bekende grootbloemige violen met meestal een grote zwarte vlek in het centrum van de bloem. Een bloemistenmengsel met veel fluweelachtige warme kleuren. De bloemen van de viooltjes zijn eetbaar. In principe zijn alle viooltjes tweejarig, maar de eenjarige cultuur is aan te raden. Vroeg in het voorjaar zaaien, eventueel onder koud glas, verspenen of direct van het plantbed uitplanten op plaats van bestemming. Geel gearceerd is tweejarige teelt.
Viool Zwitserse Reuzen gemengd bloemzaden geven … lees verder
Als toegift het recept Peterseliepasta van Arianne:
- Doe een flinke scheut (150 ml) in de koekenpan
- Smoor daarin op een laag vuur een bos gesnipperde peterselieblaadjes (vers geplukt in je moestuin !!!!)
- Voeg drie tenen uitgeperste knoflook toe
- Meng dit door de gekookte pasta