U bevindt zich hier: Home » hobby » GEZOND KOKEN VOOR EN MET KINDEREN

GEZOND KOKEN VOOR EN MET KINDEREN

Geschreven door Elenea

BRON: nabeyl.blogspot.com

“Bah, lust ik niet!” En daar sta je dan, met je schaal gezonde groenten. Als je kinderen hebt, heb je deze zin waarschijnlijk vaker dan je lief is gehoord. Gelukkig kunnen kinderen snel nieuw eten leren waarderen.

HelloFresh, een nieuwe bezorgservice van gezonde recepten en bijbehorende, verse boodschappen, wil daarbij helpen. Een paar tips van hun voedingsdeskundige die de recepten ontwikkeld – daarbij natuurlijk rekening houdend met kinderen.

  • Wees positief. Uitgangspositie moet zijn dat kinderen meer lusten dan je in eerste instantie denkt. Uit wetenschappelijk onderzoek* blijkt namelijk dat kinderen best veel groente lusten. De groentes blijken wel aan twee voorwaarden te moeten voldoen: ze moeten knapperig zijn en egaal van kleur.
  • Betrek kinderen bij de bereiding van de maaltijd. Ga samen aan de slag en maak ze wegwijs in de keuken.

De experts van HelloFresh houden rekening met bovengenoemde feiten. Zoals in dit recept, voor fusilli met worst : Recept FUSILLI MET WORST 4p
De gele en rode paprika zijn fel en egaal van kleur, en knapperig (en bomvol vitamines!). Bovendien is fusilli extra leuk voor kinderen om te eten.
Met dank aan het team HelloFresh Nederland !

*Bron onderzoek: Wageningen UR Food & Biobased Research

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com