U bevindt zich hier: Home » beauty en gezondheid » Middelbare school en ongezond eten

Middelbare school en ongezond eten

Geschreven door Elenea
wallpapersworldbd.blogspot.nl

wallpapersworldbd.blogspot.nl

Middelbare school is voor kinderen vaak de start om ongezond voedsel te gaan eten. Het meegenomen brood van thuis eindigt in de prullenbak en vettig en zoet eten wordt gekocht in de schoolkantine of in de dichtstbijzijnde winkel. Wat kan je daar als ouders aan doen?

Middelbare school en ongezond eten

Ga je je kind voorzichtig toespreken of laat je het gaan en erop vertrouwen dat de puber molligheid weer over gaat. Kan jouw kind die verantwoordelijkheid aan? Jarenlang heb je als moeder goed voor je kinderen gezorgd en zodra ze uit het zicht zijn stoppen ze zich vol met marsen en hamburgers. Vraag je als ouder af, wat het belangrijkste is :

  • de gezondheid van je kind
  • hoe je kind omgaat met verleidingen
  • je ideaalbeeld van een slanke dochter

Als je als ouder ziet dat je kind gezond is en goed in haar vel zit, dan is dat het allerbelangrijkste. Leef voor hoe je met eten omgaat.
Kook met verse ingrediënten, eet samen aan tafel en vertel ongedwongen over wat wel en niet goed is om te eten en luister naar je kind als ze hierover meepraten.

Vergeet niet dat pubers eigen keuzes willen maken en willen experimenteren. Geef ze daar dus de ruimte voor, ook al gaat het recht tegen jouw idee in.
Hou thuis de goede basis vast, want daar zullen de meeste pubers vroeg of laat naar terugkeren.
Vertrouwen geven wordt beloond!

Zie je dat je kind flink in gewicht aankomt, hamer daar dan niet op, want pubers zijn kwetsbaar als het gaat om het lijf. Geef je puber luchtige, nuttige en eerlijke feedback op hun gedrag. Wees positief tegen je puber, want ze horen heel graag een complimentje.

En maak je niet druk, want het resultaat van je opvoeding, zie je pas als de kinderen midden twintig zijn of als ze zelf kinderen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com