U bevindt zich hier: Home » filmtips » Film Die laatste zomer is prachtige roman

Film Die laatste zomer is prachtige roman

Geschreven door Elenea
filmtip

Film Die laatste zomer

Film Die laatste zomer is een adembenemende roman. De weerspannige, veertigjarige Antoine verkeert in een moeilijke fase in zijn leven. Zijn werk als architect biedt geen uitdagingen meer, hij is verlaten door zijn vrouw, de relatie met zijn kinderen is gecompliceerd en hij heeft onenigheid met zijn zus Agathe. Zijn ingewikkelde karakter wordt veroorzaakt door zijn groeiende obsessie met de mysterieuze dood van zijn moeder 30 jaar geleden, een traumatische gebeurtenis die hij nooit heeft kunnen verwerken. Zijn vader heeft destijds het onderwerp als taboe verklaard en iedereen verboden over haar dood te praten. Antoine besluit dat het tijd wordt zijn verleden onder ogen te komen en de waarheid te achterhalen.
Verfilming van de gelijknamige roman (2009) van de succesvolle schrijfster Tatiana de Rosnay, die internationaal doorbrak met haar bestseller ‘Haar naam was Sarah’.

Film Die laatste zomer is prachtige roman

Waan je nog heel even in de zomer met dit portret van een moderne familie, wier relaties getekend worden door familiegeheimen waarin aspecten als leven, liefde en de dood centraal staan.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com