Gerelateerde artikelen

  • Lakstempelen met lakstaafje en lakstempel Lakstempelen met lakstaafje en lakstempel
  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
  • Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie
  • Schilderen met plamuurmes tips en trucs Schilderen met plamuurmes tips en trucs
  • Borden snel voorverwarmen doe je zo Borden snel voorverwarmen doe je zo

Film Die laatste zomer is prachtige roman

filmtip
Film Die laatste zomer

Film Die laatste zomer is een adembenemende roman. De weerspannige, veertigjarige Antoine verkeert in een moeilijke fase in zijn leven. Zijn werk als architect biedt geen uitdagingen meer, hij is verlaten door zijn vrouw, de relatie met zijn kinderen is gecompliceerd en hij heeft onenigheid met zijn zus Agathe. Zijn ingewikkelde karakter wordt veroorzaakt door zijn groeiende obsessie met de mysterieuze dood van zijn moeder 30 jaar geleden, een traumatische gebeurtenis die hij nooit heeft kunnen verwerken. Zijn vader heeft destijds het onderwerp als taboe verklaard en iedereen verboden over haar dood te praten. Antoine besluit dat het tijd wordt zijn verleden onder ogen te komen en de waarheid te achterhalen.
Verfilming van de gelijknamige roman (2009) van de succesvolle schrijfster Tatiana de Rosnay, die internationaal doorbrak met haar bestseller ‘Haar naam was Sarah’.

Film Die laatste zomer is prachtige roman

Waan je nog heel even in de zomer met dit portret van een moderne familie, wier relaties getekend worden door familiegeheimen waarin aspecten als leven, liefde en de dood centraal staan.